Bee 2 Be

Tagok

Balogh Imre

Balogh Imre

Székhely: Magyaregregy, Petőfi u. 21.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/balogh_imre
E-mail: imre.mehesz@freemail.hu
Telefonszám: 30/262-5686

A ma már nyugdíjas egykori rendőr 30 éve foglalkozik méhekkel, jelenleg a saját méhészetében 80 méhcsaláddal dolgozik. Nemrégiben a komlói méhész egyesület vezetőjévé választották, ahol az egyesületben végzett munkájáért eddig két alkalommal is Mecseki Aranykaptár-díj kitüntetésben részesült. Minden évben megmérettette magát mézversenyeken, melyeken arany-, ezüst- és bronzkaptár díjakat sikerült elérnie mézeivel.
Beck Attila

Beck Attila

Székhely: Borjád, Rákóczi Ferenc u. 3.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/beck_attila_es_ohlmuller_eszter
E-mail: beckattila73@gmail.com
Telefonszám: 20/3449451

3 generációs, 40 esztendős erdész 2009 óta foglalkozik méhekkel, jelenleg 90 családdal. A szegedi erdészeti technikumban fakultációként tanult a méhekről, így nem volt előtte ismeretlen a mézkészítés. A bemutatóhelyet a családi ház melletti épületben rendezik be, ahol már most is a munka java folyik. Egyik legfőbb céljuk, hogy megőrizzék az autentikusságot. Az érdeklődők fő célcsoportját Villányból várják, szeretnék a méhészetet a borturizmushoz hozzákapcsolni.
dr. Sebők Péter

dr. Sebők Péter

Székhely: Bosta, Kodály Z. u. 23.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/sebok_peter_dr_
E-mail: drsebokpeter@gmail.com
Telefonszám: 20/359-0007

A 42 éves jogász 17 éve foglalkozik méhekkel, jelenleg 80 családdal. A méhészkedésben kiemelkedő szerepet kapott az Apiterápia, mert döntően a gyógyítás és kutatás miatt lett Péterből méhész. A méhészeti termékekkel való gyógyítás legalább annyira foglalkoztatja, mint a méztermelés, így a gyógynövényekkel mint aktív természetes hatóanyagokkal történő gyógyítás az egyik törekvése. A térség méhegészségügyi felelőse.Méhészete gyakorlati tanméheszként oktatási, vizsgáztatási feladatokat is ellát.
Horváth István

Horváth István

Székhely: Magyarszék, Petőfi u. 5.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/horvath_istvan
E-mail: meheszistvan@citromail.com
Telefonszám: 30/447 3315

Az 59 éves, egykori szénbányász 80 méhcsaláddal foglalkozik, közel 27 éve. A térségben ő a méhegészségügyi felelős. Többször adott már elő iskolákban, s ezt legalább annyira élvezte, mint hallgatósága. A méhek mellett mezőgazdasággal is foglalkozik, hízókat nevel, földet művel, így a családi gazdaság leköti minden idejét. Bemutatóhely gyanánt egy belül szigetelt, 7x4 méteres faépület a családi háznál lenne kialakítva, melyben egy múzeum is helyet kap majd.
Kovács Zoltán

Kovács Zoltán

Székhely: Dinnyeberki, Fő u. 77.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/kovacs_zoltan
E-mail: kovacsmehesz@gmail.com
Telefonszám: 30/272 6982

A 63 éves, nyugdíjas uránbányász közel 30 éve méhészkedik. Jelenleg 100 családja van. Mikor véget ért számára a bányászélet, végkielégítését méhészetének elindítására fordította. 20 évvel ezelőtt a pécsi méhész egyesület titkári posztját töltötte be. Járt Horvátországban mézet bírálni, jó kapcsolatot ápol az eszéki és a maribori egyetem professzoraival. Részt vesz az oktatásban, szakmunkásképzésben.
Krómy Gábor

Krómy Gábor

Székhely: Cserkút, Petőfi u. 9/a.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/kromy_gabor
E-mail: kromy80@gmail.com
Telefonszám: 30/6876 882

A 33 éves fogtechnikus elnyerte a fiatal gazdák induló támogatását. 7 éve foglalkozik méhekkel, 3 családdal indult, jelenleg 85-töt tudhat magáénak. A méhészkedés mellett kerti konyhájában helyi termék- és kemencésétel-bemutatókat szervez. A komfortosan kialakított Mézesfészerben 26 főt tud vendégül látni, ahol az autentikus környezet mellett a modern technika is megtalálható. A bemutatóhelyen a kihangosítás és a wifi-lefeedettség is megoldott.
May Gábor

May Gábor

Székhely: Szentlőrinc, Nyárfa u. 2.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/may_gabor_omme_baranya_megyei_meheszeti_szaktanacsado
E-mail: may.gabor@omme.hu
Telefonszám: 30/635 1255

Saját indíttatásból, 18 éves kora óta foglalkozik méhekkel, amikor két családot kapott szomszéd méhésztársától, akinek segédkezett a méhészeti munkákban. A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán diplomázott, egyetemi tanulmányai alatt is megmaradt benne a méhek szeretete. Nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület vezetősége kinevezte a megye méhészeti szaktanácsadójává. Jelenleg 100 méhcsaláddal méhészkedik Tolnai konténerben.
Nagy István

Nagy István

Székhely: Pécs, Csortos Gyula u. 47.
Web: http://www.mecsekimezeskorut.hu/mehesz/nagy_istvan
E-mail: nektarpecs@gmail.com
Telefonszám: 20/456 7077

Az eredeti szakmáját tekintve villamos üzemmérnök közel 50 éve méhészkedik. Jelenleg 100 családdal dolgozik. Magyarsarlóson a régió legjelentősebb méhészeti bemutatóhelyét alakította ki, valamint Pécsett méhészeti szaküzlete van. Minden jellegű méhészeti terméket termel, és azokat saját boltjában értékesíti. Főbb terméke a medvehagyma-, repce-, akác-, hárs-, napraforgó- és vegyes méz; méhviasz; méhpempő; propolisz; virágpor.
OPG CAPAN, ZDENKO

OPG CAPAN, ZDENKO

Székhely: IVANA MAŽURANIĆA 25 – HR-33405 PITOMAČA
Web:
E-mail: zcapan1@gmail.com
Telefonszám: 00385 98 983 4571

A méhészettel a 80-as években ismerkedett meg, amikor apja elkezdett méhészkedni, s tanulva apjától megtetszett neki a méhészkedés, ezért 2000-ben önálló családi gazdaságot indított. Ma 120 méhcsaláddal rendelkezik, tervezi a számuk és a méztermelés bővítését. Az általa előállított mézek: akác, hárs és vegyes virágméz, de a méz mellett propoliszt illetve mézkrémet is készít. 2008-tól állandó résztvevője a megyei mézversenyeknek, jó eredménnyel. Aranyérmet nyertek akác és hárs mézei.
OPG IVKOVIĆ, TAMARA

OPG IVKOVIĆ, TAMARA

Székhely: SV. TROJSTVA 72, MILANOVAC – HR-33000 VIROVITICA
Web:
E-mail: mario.ivkovic@net.hr
Telefonszám: 00385 98 271 344

Férje támogatásával, aki már régebben foglalkozott méhészetel Tamara asszony 2014-ben kezdett önálló méztermelésbe. Ma a családi gazdaság mintegy 100 méhcsaláddal rendelkezik, valamennyi magyarországi gyártmányú hungarocell kaptár. Ez Horvátország legnagyobb ilyen jellegű méhésze. A családi gazdaság tovább fejlődik, céljuk saját, európai szabáványokat kielégítő töltőüzem létesítése. Előállítanak vegyes virágmézet, vadcseresznye mézet, akácmézet és hárs mézet.
OPG MARIJANA MATIĆ

OPG MARIJANA MATIĆ

Székhely: ul. HRVATSKOG SABORA 18a, HR-33411 GRADINA
Web:
E-mail: majamatic02@gmail.com
Telefonszám: 00385 99 319 1460

Méz- és mézalapú termékek előállításával foglalkozik (méhviasz gyertya gyártás, különféle méz- virágpor és propolisz keverékek illetve dió, mogyoró és füge hozzáadásos méztermékek előállítása stb). Gazdasága ugyancsak gyárt különféle mézalapú kozmetikai termékeket, ezen kívül az élelmiszer előállításában cukor helyett mézet használnak egészséges cukorhelyettesítőként. A családi gazdaság 140 LR rendszerű kaptárral rendelkezik, Matić asszony pedig immár hosszú évek óta foglalkozik méhészkedéssel, en...
OPG PEMPER ZLATKO

OPG PEMPER ZLATKO

Székhely: LEVINOVAC 22 – HR-33533 LEVINOVAC
Web:
E-mail: zlatko.pemper@gmail.com
Telefonszám: 00385 91 762 9921

Nyugdíjasként jópár éve foglalkozik mézalapú termékek előállításával illetve szelekcionált anyaneveléssel. Termékei között megtalálható a méz (akác, hárs, vegyes virág és mézkrém) valamint szelekcionált anyák. Az egyik legjobb horvát, lincenccel rendelkező anyanevelő.
OPG ŠVRAKA, SLAVKO

OPG ŠVRAKA, SLAVKO

Székhely: BEČKA 8 – HR-33000 VIROVITICA
Web:
E-mail: medena04@net.hr
Telefonszám: 00385 98 342 922

A foglalkozására nézve szobafestő-mázóló Švraka úr 1990-től foglalkozik méhészettel. Ma a legnagyobb horvát méztermelő évi 80-100 tonna termeléssel, függően az évtől, 2.700 családdal rendelkezik. A méhek iránti szeretetet apja nevelte belé, aki kis korától kezdve tanította a méhek gondozására. Méztermelésének felét Ausztriába, Németországba, Hollandiába, Szlovéniába és egyéb európai államokba exportálja, továbbá Kanadába és az USA-ba. A fennmaradó mennyiséget Švraka úr hazai piacon értékesíti, még...
OPG VUKOVIĆ, RADOSLAV

OPG VUKOVIĆ, RADOSLAV

Székhely: PODRAVSKA 25 – HR-33000 VIROVITICA
Web:
E-mail: opgvukovic@gmail.com
Telefonszám: 00385 98 763 503

Vándorméhészettel foglalkozik immát 19 éve. Méheit Bilogorára, Lonjsko polje-ra, Banijára és Baranyába költözteti. Megtermelt mézei között megtalálható a vegyes virágméz, akác, gyalogakác, gesztenye, hárs, erdei méz és napraforgó, valamint a virágpor, propolisz és méhpempő.

Regisztráció

A jelen honlap az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. A honlap tartalma kizárólag Virovitica Önkormányzata felelősségi körébe tartozik. Az itt megtalálható anyagok nem tekinthetők olyanoknak, mint amelyek az Európai Unió és / vagy a HU-HR Interreg V-A CBC Program Irányító Hatóságának hivatalos állásfoglalását tükrözik.