Bee 2 Be

Megrendezésre került a Bee2Be projekt zárókonferenciája

Mobil applikációval, a mézturisztikai útvonalat jelző térképpel, a mézet népszerűsítő videoval és a rendezvényekkel, gyermekprogramokkal segíti a Bee2Be határon átnyúló projekt a mézfogyasztás népszerűsítését magyar és horvát oldalon egyaránt – erről számoltak be a nemzetközi projekt zárókonferenciáján.
Megrendezésre került a Bee2Be projekt zárókonferenciája

A Bee2Be projektjének záró konferenciáján Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta: a példaértékű együttműködés keretében a méhészeti termékek népszerűsítése, és a „méhészeti” turizmus fejlesztése terén sikerült jelentős eredményeket elérni.  

Ez az együttműködés jó példa arra, hogy minden iparágban érdemes segíteni a kis- és középvállalkozásokat a piacra jutásban. A méztermelést is támogatni kell, hogy az emberek valódi, az egészséges életmódot támogató termékhez juthassanak.  

A projekt keretében közös, magyar-horvát rendezvényt és képzést szerveztek, amelyekkel a mézfogyasztást népszerűsítették. Elkészült egy turisztikai „méztérkép” magyar és horvát nyelven. Video mutatja be a méhészeti szakmát, a mézet és a méhek védelmét, a fiatalokat is megcélozva egy mobil applikáció is a felhasználok rendelkezésére áll, ha méhészetre, méhészeti termékekre, vagy turisztikai látványosságokra keresnének a határón innen és túl.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a megye egyik fontos kihívása a magyar és a horvát gazdaság összekapcsolása.

Korábban megyei elnökként indítottuk útjára a szolgáltató megye koncepciót, mely szolgáltatási jelleg jelen projektben is kifejeződött, hisz a méhészetek támogatásának ötlete indította útjára és valósította meg a Bee2Be projektet.  

A projektnek köszönhetően létrejött a határmenti „mézturizmus”, mely túl a turisztikai attrakció jellegén, olyan egészséges terméket népszerűsít, mely a modern világ ellenségeként kikiáltott élelmiszer, a cukor helyettesítője lehet.   

A Bee2Be (Cross-border touristic routes of honey & bees), HUHR/1601/2.1.3/0008 azonosító számú Magyarország-Horvátország határon Átnyúló Együttműködési Program 2017 júniusától 20 hónapon át került megvalósításra. Az együttműködő partnerek tervezik a program folytatását.




További hírek

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the webpage is the sole responsibility of City of Virovitica and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.